DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Úvod

VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH HOBBY CHOVU PÍSKOMILŮ MONGOLSKÝCH
 DUBÍNEK

 

 

 

 

V chovu jsme měli tyto barvy pískomilů: golden agouti, topaz, black, nutmeg, lilac, sapphireyellow fox, red fox, dark eyed honey, schimmelhoney cream, grey agouti, polar fox, slate, burmese, siamese, pew, silver nutmeg, BEW,,,, a další. Dále pískomily se srstí rex, wavy, se znaky a zesvětlené varianty colourpoint a light colourpoint - cp a lcp.

Náš FB:

https://www.facebook.com/dubinek.piskomil/?ref=hl

 

AKTUALITY

 

31.10.2023 V loňském a letošním roce jsme ochovali několik vrhů. Nyní máme chov přerušen.

19.2.2023 Nyní máme v chovu dva páry a to pár Agouti+Siamese, druhý pár Nutmeg Sp+Light Nutmeg Sp

17.11. 2022 Druhý vrh na světě, 7 miminek, kluci - Black, CP Nutmeg. Holky - Black, 2x Nutmeg, DEH, Agouti

18.10.2022 Po delší době se nám narodil nový vrh. 4 samičky v barvě DEH, 2x CP Agouti, Burmese.

16. 5. 2022 Máme doma pouze jednoho kluka Agutiho, který měl v lednu tři roky.

6. 9. 2021 K dnešnímu dni chováme 5 pískomilů.

29. 12. 2020 Aktuálně máme 13 pískomilů starších dva roky. Chov je zastaven, naše stránky použijte k potěšení, ke studiu, k poučení.

6.2. 2018 Stále neodchováváme mladé. V naší stáji je nyní 45 pískomilků. Nejmladší z nich mají rok a 9 měsíců. Na jaře budou všichna naší pískomilci dvouletí a starší. Od minulého zápisu nás opustili: Izy, Olin, Zurg, Tabita, Yoko, Kalista, Nita, Zidan, Ufínek, Jarmilka, Haluška, Xenofonie, Agapé, Pipin, Nkosi, Firla, Nikita, Hippo, Eliz, Tess a Umanuel.

20.5. 2017 Noví pískoušci už k nám nepřicházejí, naopak nás opouštějí naši miláčkové. Opustili nás: Waflík, Pepsi, Cherokee, Uli, Bass, Tiffany, Xindl, Denis, Ferda, Týna, Quěta, Vločka, Sépiják, Faramir, Studánka, Far far away, Lablace, Acer, Krásnoočko, Pinďa.

17.12. 2016 Od konce srpna do půlky prosince nás opustili: Yupka, Ook, Zubejda, Bohuš, Angel, Xendy, Cink, Happy Day, Yllon, Berta a Godzila.
10.12. 2016 se konalo v Brně setkání členů Českého pískomilího klubu a ten den jsme si k nám dovezli dvě slečny z CHS Buennos Gerbil Hetty a Canadu.


 

30.8. 2016 Před třemi týdny se k nám vrátil Matyáš z vrhu M6, žil dlouho sám a nebylo pro něj využití v chovu, tak jsme si ho vzali zpátky. Je dost plachý, na ruku se nenechá vzít. Ale dobře se seznámil se samičkou Kalistou. Kalista má už tři roky, takže nehrozí její zabřeznutí. Žijí spolu už týden a pomalu se Matyáš s Kalistou sžívá. Nečekaně zemřel April, byl ještě mladý. A v první polovimě srpna zemřel Quick a Elisbetka. K dnešnímu dni u nás žije 95 pískomilků.

2.8. 2016 Na odběr jsou k mání poslední klučíci. Další vrhy už letos nebudou:). 15.6. zemřel Bart a za pár dní ho následovala Lištička, Itálie. V červenci zemřela Bitsy, Filipína a Abigail. Je to smutné, ale spousta pískomilků stárne a překračují tři roky žití s námi. Elisbetka je stále s námi a má 3 roky a 10 měsíců.

24.5. 2016 Našim pískáčkům se daří dobře, staříci si užívají jara a žádný z nich nás neopustil. Elisbetka oslavila 3 roky a 7 měsíců. Další pískoušci se přehoupli přes tři léta.  23.4. jsme přivítali letos poslední vrh miminek, ve vrhu jsou běloušci, jeden burmík a jeden siamáček. Další vrhy letos už neplánujeme.

9.4. 2016 jsme se díky CHS Pískáčci Ova zúčastnili, jelikož jsme se nemohli osobně, Pískomilí výstavy v Brně. Týna získala 1. místo v Celobarevných, Cherokee 2. místo v L/CP, Dortík 4. místo v Ostatních a 2. místo v Sympaťákovi výstavy, Denis 4. místo v Bílém bříšku a Vlásek 3. místo v Ostatních.

2.4. 2016 Od tří samiček Kalisie, Agapé a Eliz máme 10 krásných miminek. Barvičky: BEW, BEW Rex, PEW, a pak několik záhad :). Máme krásná mláďátka na prodej.
V březnu nás opustili Dan, Višňový květ, Cinderella a Vojteška.

28.2. 2016 Rozhodli jsme se na nějakou dobu přerušit odchov miminek od našich chovných samiček a samečků. Miminka budeme mít asi do června, protože jsou některé samičky ještě březí a postupně budeme oddělovat páry. Máme doma spoustu důchodců a chceme jim dopřát spokojený důchod.
Máme nyní 5 nových vrhů, které budeme postupně zveřejňovat v nabídce. Opustily nás samičky Quantonie a Katie.

  27.1. 2016 První měsíc 2016 nás obdařili pískáčci třemi vrhy. Denis a Tess mají poslední miminka, už jsou od sebe odděleni. Sépiják a Elza mají 6 miminek - většina bude černých a Zubejda měla s Pepsim také poslední vrh. Opustila nás Rosnička na konci svého třetího roku žití.

28.12.2015 Poslední měsíc v roce jsme měli napilno. 12.12. se konala v Ostravě 2. Advetní výstava, na které jsme jeli s 6 pískomily. Všichni pískoušci tam byli krásní a skvělí byli i chovatelé. Náš sameček April poprvé pro naši CHS zístal titul BIS - nejlepčí sameček výstavy s celkovými 95,5b. Více v sekci výstavy. V průběhu měsíce se nám narodily vrhy H6-J6, Vincnzo a Studánka mají poslední vrh, Eliz a Acer zase první. Ve vrzích jsou barvičky: Burmese, Black WP, PEW, Nutmeg, Sapphire, PEW wavy, Black, Burmese Rex, Siamese Rex, LCP/CP Nutmeg, Nutmeg rex a další. 17.12. nás opustil Aleki Kaliko safírový klučina, který se dožíl krásných 3,5 roku.

24.11. 2015 Během října a půlky listopadu se nám narodilo celkem 5 vrhů. Tess a Denis po delší době mají 5 miminek, z toho jsou 4 rexíci, všichni světlé barvy. U Tess jsem zjistili, že nese znaky, jedna její holčička je Honey cream. V novém páru Angel a Bilbo jsou 4 miminka, ani jsme nečekali, že Bilbo nese gen pro wavy a jedno mimi holčička je wavy. Máme z toho velikou radost. A taky mají kluka v barvě Lilac - tato barva je zase u nás po dloohé době. Je nádherný. Vincenzo a Studánka mají spolu snad poslední vrh, byli po porodu vrhu E6 odděleni. Ve vrhu se ukázal podruhé Burmese EW:). Svůj první vrh mají i Sépiják a Elza, očekávali jsem rexíky, Siamáčky nebo Burmíky, a narodili se dva hladcí černoušci :). Poslední vrh má Zubejda a Pepsi. Ve vrhu je jejich první červenooké mimi.  Zároveň nás opustilo několik pískomilů, zemřel Méďa a Kasjopea, Méďa z Holadska - dožil se krásných 3,5 roku a Kasjopea z Polska taktéž. V říjnu zemřel diluťák Draco, stejně jako jeho brácha Dezo trpěl na nádor břišní žlázy. A včera 23.11. náhle zemřel Barry- rexíkový schimmlík.
Chystáme na Adventní výstavu pískomilů v Ostravě. Pojedeme s Acerem, Eliz, Týnou, Aprilem, Filipínou a Olinem. Tak jsem zvědavá, jak dopadneme.

30.9. 2015 V září nás opustilo celkem 7 dospělých pískomilů. Zemřeli: Pracovní X, dlouho se léčil na zánět ouška, Yutani - náhlý případ, kdy začala krvácet z rodidel a do pá hodin zemřela, neznáme příčinu, moc nám chybí:(, Walker, měl teprve 2,5 roku, večer byl slabý a do rána nevydržel - vše nečekané. To samé potkalo Blue, ikdyž trpěla epilepsiií, možná toto byla příčina. Další tři pískáčci našli domov jinde, Walda a Wallex odjeli do CHS Pískáčci Ova, snad tam založí se samičkami rodinku a Tyra odjela s dcerkou k nové majitelce do Prahy.
V tomto měsíci jsme přivítali na svět 4 vrhy, Y5 od Tiffany a Cinka, Z5 od Vincenza a Studánky, A6 od Vločky a Ooka a B6 od Zubejdy a Pepsiho. Myslím, že budou mít všichni zajímavé barvičky. Očekáváme - Nutmeg, PEW, CP Agouti, CP DEH, LCP Agouti, LCP Nutmeg, Black, Burmese.

31.8. 2015 Srpen je smutný měsíc, kdy nás opouštějí naši mazlíčci. Adam odešel 23 srpna stářím. Jeho patnerka Katie už byla v té době březí a tuto sobotu 30 srpna mu ještě porodila poslední potomky - 4 mimísci. Tři dny po Adamovi zemřela Wasabi. Statečná samička, která byla skoro celý rok na drcené stravě. Neměla horní zuby a spodní jsme jí chodili každý měsíc zkracovat. Po Wasabi odešel 29 srpna Uhráč. Po tom nám bude hodně smutno :(

18.8. 2015 Během tohoto týdne nás nečekaně opustila Běla, měla jen dva roky a pár měsíců, neměla žádné příznaky, prostě jsem ji našla večer bez známek života:( Pár dní na to zemřel Dezo - Smoke sameček z Polska, měl delší dobu nádor pachové žlázy a prorostl mu dovnitř do bříška:(
Yasmina nás překvapila, ač oddělená od Pindi, přeci jen zabřezla asi na poslední chvíli a porodila 5 prců, nyní již má jen 4 mimi krásné barvy - DEH, Black, Golden gouti a Sapphire. Čtyři dny po Yasmině porodila Studánka celých 6 miminek - což je její rekord. Hodně se to v hnízdě černá, tak budou převažovat Blaci. V neděli odjelo 12 pískomilů do nových domovů - Ostrava, Brno, Zlaté Hory.

8.8. 2015 V průběhu 14 dní se u nás narodila miminka třem samičkám. Itálie má dva prcky - narození 31.7. Vločka má 5 miminek - narození 4.8. a Tiffany nás překvapila dvěma mimi, na ní to nebylo vůbec poznat - narození 5.8.
Waldemara má ve vrhu čtyři rexíky - PEW, BEW, 2x Golden Agouti patched. U Denise a Tess se objevila barvička Apricot.

27.7. 2015 Navždy nás opustila drahá Čokoláda, nádherná Burmese samička, která k nám přijela před třemi lety až z Holanska.

25.7.2015 Mladá samička Waldemara porodila první vrh. Otcem je Astro.

21.7. 2015 Měsíc po bratrovi Gustavovi zemřel Omnitrix :(

18.7. 2015 Opustil nás Valibov, dožil se tří let a pár měsíců, Tess porodila svůj třetí vrh.

13.7. 2015 Před půlnocí k nám dorazila Haluška z CHS Martyho Bandy, kde byla jeden rok. Narodila se u nás a máme velikou radost, že může být zase u nás. Je veliká a krásná.

12.7. 2015 Dnes nečekaně zemřel Tobiáš. Měl 2 roky a 4 měsíce.

9.7. 2015 Zubejda, která se k nám v dubnu vrátila, porodila miminka. Měla těžký porod, ale spolu jsem to zvládly.

22.6. 2015 Třetí vrh Studánky a Vincenza

19.6. 2015 Dnes jsem překvapivě objevila miminka u Itálie a Bohuše, očekávala jsem porod později :)

16.6. 2015 Dnes dvě zprávy. Narodila se miminka Tiffany a Cinkovi:) Zemřel Gustavo Rock :(

9.6. 2015 Tess má podruhé miminka, doufám, že to zvládne lépe než poprvé.

4.6. 2015 Yutani opět maminkou

3.6. 2015 Vločka a Ook mají další vrh.

2.6. 2015 Tyra a Olin jsou podruhé rodiči.

28.5. 2015 Katie porodila svůj třetí vrh.

23.5. 2015 Z 2. Pískomilí výstavy v Praze jsme si dovezli nového klučíka z CHS Portys Pride z vrhu P3 - burmíka. Na výstavě jsme získali jedno první místo, 3 třetí místa a dvě 4 místa. Více info v sekci výstavy.

13.5. 2015 Svá první miminka porodila Yasmina - 4 mimísci a také Tess - ta se ale nezvládla postarat a všechna uhynula:(

12.5. 2015 Itálie a Bohuš mají další miminka

9.5. 2015 Tiffany a Cink se stali rodiči.

2.5. 2015 Čtyři miminka na světě. Rodiči jsou Studánka a Vincenzo

30.4. 2015 Vrátila se k nám Zubejda BEW Sp samička, která byla rok v CHS Pískáčci Ova.
Dnes také zemřel Dišon a Smetanka:(

27.4. 2015 Další miminka na světě. 6 miminek od Zerga a Yutani. Doufáme i v Rexíky.

24.4. 2015 Dnes se narodil vrh B5, šťastnými rodiči jsou Vločka a Ook. Zároveň nás dnes opustila Laskonka, dožila se tří let.

21.4.2015 Samička Tyra porodila miminka Olinovi. Olin DEH Wavy se stal tatínkem:)

19.4. 2015 Nečekaně nám uhynul Quijote, nádherný sameček:(

16.4. 2015 Katie porodila 4 miminka.

13.4. 2015 Dnes nová miminka od Itálie - 2 mimi. A také tři nové páry: Pinďa a Yasmina, Denis a Tess, Cink a Tiffany.

6.4. 2015 Dnes zemřel po nemoci Caliko.

22.3. 2015 Dnes nezůstala pozadu ani Studánka, odpoledne se jí narodili mimísci.

21.3. 2015 Na první jarní den prodila Katie dvě miminka.

18.3. 2015 Dnes večer vydechl naposled náš nejstarší klučík Hryzálek. Zemřel pokojně ve spánku ve věku 4 let a 8 měsíců.

11.3. 2015 V noci k nám dorazili pískomilci z CHS Martyho Banda. Dvě samičky v barvě DEH Yasmina a Yutani a sameček Zerg Siamese Rex.

6.3. 2015 Dnes k nám přijely samičky z CHS U Zvířátek. Tess - BEW a Tiffany - CP Agouti, budou posilou do chovu.

26.2. 2015 Itálie má miminka. Porodila večer okolo 20h.

22.2. 2015 Přes víkend se nám podařilo seznámit dva páry. Adam a Katie, Vincenzo a Studánka.

16.2. 2015 Dnes odcestovalo 7 křečků od Karamelky do CHS syrius. Už to jsou velcí cvalíci. Jediný sameček Pipin zůstává doma a malá samička Prvosenka bydlí ještě s Karamekou, do té doby než doroste žádané velikosti. Kdo by měl o ni zájem - je volná.

27.1. 2015 Dnes nás opustil Olenzero. Byly mu 3 roky a 2 měsíce.

Dopoledne Vločka porodila poslední vrh čokoládiček, vrh U4
 

19.1. 2015 Naše Holly Karamelka - křečice má miminka:D

Dnes nás opustil náhle náš krásný Vektor, úžasný sameček:( a Camelie safírová samička :(

17.1. 2015 Dnes zemřela Ufinka - Nutmeg Rex a Filemona - Burmese. Ufinka se dožila 2 let a 9 měsíců, Filemonka měla 2 roky a něco.

4.1. 2015 Nový chovný pár: Jet a Cinderella

3.1. 2015 Náš Hryzálek slaví 4,5 roku života :D Přejeme vše nejlepší.

17.12. 2014 Máme další vrh Burmíků. Rodiči jsou Vločka a Yun.

13.12. 2014 Zúčastnili jsme se s našimi pískomily 1. Adventní výstavy pískomilů v Ostravě. Získali jsme dvě první a dvě třetí místa:)

14.11. 2014 Itálie má svůj poslední vrh, v hnízdě je 5 miminek

3.11. 2014 Máme smutnou událost, Petruška zemřela, měla v bříšku cysty nebo nádory které se neustále zvětšovaly. Zřejmě se jí udělaly po porodech. Buď je to ojedinělé, nebo na to EW trpí, každopádně její plodnost ani plodnost jejich dcer EW a WP nejsou ideální. Proto také Itálii a Ginger už nenechám se samečky. Pokud nejsou teď březí, tak mají už za sebou poslední vrh.

31.10. 2014 Dnes odjela samička Calista a sameček z vrhu N4 do NCHS Charmedka. Budou tam posilou v chovu.

26.10. 2014 Z Prahy jsme si dovezli křečka syrského samičku Karamelku. Je z CHS Štěchovický poklad. Křečulda je nádherná:)

24.10. 2014 Zemřela Nina, dožila se necelých 3 let.

22.10. 2014 Dnes zemřela Keily, dožila se 3 let a 3 měsíců. Také Nina, které bude za 3 týdny 3 roky, vypadá špatně, nicméně si také svůj život užila a ještě užívá, nikdy nebyla sama a vychovala spousty mláďat.
Vločka má ve vrhu opět všechna miminka v barvě burmese, pěkně se o ně stará.

6.10. 2014 Vločka porodila svůj druhý vrh.

25.9. 2014 Dnes jsem kontrolovala pohlaví u vrhu L4 a ejhle Little Joy je nakonec holka, tak se bude jmenovat Little Girl :D

23.9. 2014 Na první podzimní den jsme přivítali vrh Q4 od páru Vektor a Ginger

21.9. 2014 Petruška s Bohušem mají další potomky, 4 miminka.

14.9. 2014 Lištička porodila jedno miminko, zatím se drží.

29.8. 2014 Zemřel Igukek

25.8. Vločka má 4 miminka - vrh N4.
Také nás po krátké nemoci opustila Papaya na selhání vnitřních orgánů.

24.8. 2014 Dnes odešel celý vrh I4 a část vrhu J4 do nových domovů. A večer zemřel Jay:(

23.8. 2014 Porodila Petruška 3 miminka, ale ani jedno nepřežilo :(

17.8.2014 Odešla Perla. Dožila se 3 let a 2,5 měsíců.

15.8. 2014 Na světě je vrh L4. Itálie porodila asi 5 miminek.

1.8. 2014 Náš Jay slaví 4 roky :D

31.7. 2014 Máme dva nové páry. Bohuš a Petruška, Yun a Vločka.
Lištička má další miminka, dnes porodila.

24.7. 2014 Dnes nás opustil náš milovaný Nick z Markyfauny. Dožil se tří let a dvou měsíců.

11.7. 2014 V noci porodila Itálie 4 miminka.

3.7. 2014 Dnes je slavnostní den. Hryzálek slaví 4 roky :D Životní cesta ho svedla dohomady s Denisem (0,5roku) a Keily (3 roky). Žijí spolu spokojeně. Tvoří jakoby rodinu :D

  1.7. 2014 Máme miminka :D, dnes se narodila Ginger a Vektorovi, ve vrhu je 6 miminek. Dva EW, dva se znaky, dva bez znaků nebo WP. Barva všech nejspíše Black.

20.6. 2014 Máme nové dva páry. Vektor s Ginger a Yupík s Itálií. Očekáváme černá miminka, některá se znaky a také  extreme white a white paws :)

9.6. 2014 Zemřel Lumpík 2, dlouho se držel po mrtvičce, kterou prodělal letos v únoru.

5.6. 2014 Opustila nás Květinka. Dožila se necelých 4 let. Ke konci života žila s Tobiášem, se kterým byla šťastná.

17.5. 2014 Aktualizace sekce Pískomilky a Pískomilci. Doplněni všichni naši jedinci i s fotkami.

14.5.2014 Dnes se k nám vrátil Valibov - LCP Agouti, který měl dlouhou plodící misi v CHS Portys Pride. Přijel i se svým synkem Nkosi - Siamese. Máme z obou radost.

21.4. 2014 Ve čtvrtek 17.4. k nám docestovali z CHS Beránek dva kluci, jeden je Ely (Evžen), narozený loni v naší CHS a s ním synátor Jeremy. Jeremy je krásný Light DEH a Ely je Light Apricot.
3.4. Nečekaně porodila dvojčátka Anabele. Jak se ukázalo, nestihla jsem včas oddělit jejího synka Zubu a ten se už činil. Obě miminka jsou CP Nutmeg, jedno se znaky. Pokud dorostou, budou k odběru za levný peníz pouze na mazlíčky.

4.4. 2014 Dnes zemřela Kamelka. Ze dne na den. Včera byla čilá a dnes večer odešla :(

18.3. 2014 Opustila nás Meggie. Byla to naše první Rex samička, skvělá pískomilka, nejlepší mazlíček na 1. Pískomilí expozici v Ostravě. Dožila se 3 let a dvou měsíců.

12.3. 2014 . Zemřela Lamia, LCP Grey agouti samička, odešla ve dvou letech.

1.3. 2014 Máme miminka od Petrušky a Happy Day

27.2. 2014 Zemřela Sluníčko, naše krásná černá pískomilka, dožila se 3,5 let.

7.2. 2014 Poslední vrh Anabele s Adamem, 5 miminek. Na delší dobu poslední Burmíci v naší CHS.

29.1. 2014 Isla porodila svůj poslední vrh-3 mimísci

28.1. 2013 Lištička a Ook mají 5 potomků :)

28.1. 2014 Čekáme miminka od páru Lištička a Ook:)

26.1. 2014 Zemřel Hopsálek ve věku 3,5 let.

6.1. 2014 Dnes slaví naše samička Meggie 3 roky, přejeme jí ještě hooodně dalších dní prožitých ve zdraví a spokojenosti.

Dnes také porodila svá první minka Happy Day :), má 5 miminek. Pokud vše dobře dopadne tak všechna budou schimmelíci.

3.1. 2014 Letos zahájila vrhem A4 náš chov Ostružina. Ačkoliv je oddělená od Dišona přes tři týdny, ještě to spolu stihli :), má 6 miminek.

29.12. 2013 Pár Anabele a Adam má další miminka. Čtyři jsou Burmese se znaky a jedno PEW.

28.12. 2013 Čokoláda porodila svoje poslední miminka. Dvě černá, jedno černé se znaky a jedno Nutmeg se znaky.

16.12. 2013 Isla porodila 6 miminek, jsou tam i miminka se znaky :)

15.11. 2013 k nám přijela nádherná samička Happy Day - schimmel, je z Německa. Děkuji CHS Portys Pride za její přivezení:)

14.11. 2013 Máme nového člena rodiny - boloňského psíka Jimmíka :)

6.11. 2013 Dnes odešla v noci Hryzalka, měla 3 roky a čtyři měsíce.

31.10. 2013 Další vrh Anabele a Adama

26.10. 2013 Abigail má 5 miminek.

21.10. 2013 Dnes odjel do CHS U Zvířátek chovný pár Božidara a York.

29.9. 2013 Dnes porodila Zubejda 6 miminek.

28.9. 2013 Zúčastnili jsme se 1. Pískomilí výstavy v Praze, kde jsme získali krásné umístění. Zároveň v tento den odcestovali do CHS Pískáčci Ova - Bobík, Reptice, Ukrajina a Rarita - budou pokračovat v chovu. A do CHS Portys Pride odjeli Buzz, Nodax a Titnin - jsem ráda, že budou využití v chovu.

25.9. 2013 Ostružina porodila 6 miminek :)

14.9. 2013 Na 1. pískomilí výstavě v Brně se nám moc líbilo. Náš Buzz získal 3. místo za Nejlepšího mazlíčka a 1. místo za Sympaťáka.
Tento den také porodila Anabele.

11.9. 2013 Narodily se hned dva vrhy. Božidaře a Yorkovi a Abigail a Bohušovi.

4.9. 2013 Petruška má 4 miminka.

28.8. 2013 k nám přicestovala krásná z Anglie samička Yellow fox wavy, moc děkujeme CHS Portys Pride za veškerou pomoc. A také samička Sapphire wavy carrier z CHS Beránek.

24.8. 2013 Máme nové chovné páry

6.8.2013 Doplněny Výstavní úspěchy

30.7.2013 Máme nové přírůstky: Anabele - samička Burmese spotted, Adam - sameček Burmese, Božidara - samička Burmese, Bohuš - sameček Golden Agouti Schimmel

Sameček Valibov odjel do CHS Portys Pride, má tam spoustu samiček :-)

25.7. 2013 Ostružina má svůj druhý vrh. Počet miminek zatím neznáme, ale je jich méně než prvně :-D

20.7. 2013 Na 1. pískomilí výstavě v Ostravě získala naše skvělá Meggie první místo v kategorii Nej mazlíček a druhé místo ve stejné kategorii získal náš Gustavo Rock.

11.7. 2013 Goplana má jedno miminko :-) samečka

12.6. 2013 Ostružina povila 8 miminek

9.6. 2013 Do sekce Pískomilky a Pískomilci vloženy fotky všech nových obyvatelů

4.6. 2013 Dnes zemřela Mamka :-(( Měla 3 roky a 10 měsíců. Samička z našeho prvního páru.

31.5. 2013 Nina porodila svůj poslední vrh - 5 miminek

21.5. 2013 Máme nový pár - Ostružina a Dišon. Ostružina je Black Rex z Maďarska a Dišon je PEW, narozen u nás po Perle a Vektorovi. Jelikž neznáme přesně genotyp Ostružiny ani Dišona, budou miminka překvapení :-D

11.5. 2013 V pátek k nám přijel nový sameček Quick z CHS U Zvířátek - Black collared, v sobotu jsme si dovezli z Polska z Kenamyszoweho stadka samičku Black Rex původem z Maďarska a samičku Black EW Petrušku z CHS Pískáčci Ova. Tito tři černoušci posílí černou barvu v našem chovu.

V tento den se také narodili mimísci Goplaně a Méďovi

A máme tři samečky na mazlíka z Polska z Clan Opolan - Dan Blue, Draco dilute Agouti, Dezo dilute Grey agouti spotted

http://www.kralici.cz/piskomilove/alba.asp?a=696

19.4. 2013 6 mrňousků se narodilo Nině a Buzzovi

11.4. 2013 Narození vrhu Y2 - Čokláda a Vektor - 3 klučíci

1.4. 2013 První vrh páru Méďa a Goplana - 7 miminek (W2)

25.3. 2013 Dnes jsem objevila u našich křečíků tři miminka. Překvapení :-)

17.3. 2013 Samička Horalka nás překvapila 9 miminkami, kéž to zvládne, moc jí to přejeme, vrh V2

13.3. 2013 Lamii se narodilo 5 miminek (U2), nyní žijí dvě u Niny a jedno u Čokolády - 2xDTW, LCP Agouti

11.3. 2013 Nina se stala opět maminkou, vrh T2 - Topaz Rex, Grey Agouti spotted Rex, BEW Rex, BEW

7.3. 2013 Čokoláda porodila 4 miminka, otec Vektor, zatím poslední od tohoto páru, vrh S2 - Burmese, Siamese spotted, Burmese spotted

26.2. 2013 Kasjopea porodila 6 miminek, vrh R2 - BEW, BEW Rex, Siamese, Siamese Rex, Burmese Rex, CP Agouti

24.2. 2013 Máme novou samičku z Polska a to Light Red fox, jmenuje se Goplana, je nádherná a moc hodná.

19.2. 2013 Vytvořili jsme novou podsekci "V novém domově" (v Odchovaných pískomilech), zde budou fotky, které mi noví majitelé pískomilů posílají.

6.2. 2013 Další schimmlíci naobzoru - narození mimi od Laskonky

30.1. 2013 Camelie porodila nečekaně 7 miminek

28.1. 2013 Dvě zprávy: život přichází - Čokoláda je zase maminkou - 6 miminek, O2
život odchází - odešel Elfíček :-/, měli jsme ho moc rádi.

26.1. 2013 Nina má po delší pauze další miminka - 6, N2

13.1. 2013 Kasjopea má 6 malých uzlíčků, L2

11.1. 2013 Jednotlivé fotky vrhu J2

28.12. 2012 Laskonka porodila 6 miminek

23.12. 2012 Vánoční vrh J2. Rodiči jsou Čokoláda a Vektor

19.12. 2012 Opustila nás nečekaně Xelie :-/

8.12. 2012 Jednotlivé fotky vrhů G2 a H2, fotka vrhu I2

2.12. 2012 Nové fotky v sekci nabízíme

30.11. 2012 Kasjopea nechtěla být pozadu a porodila 4 prcky :-)

29.11. 2012 Lamia měla jedno miminko, bohužel po 4 dnech zemřelo:-(

24.11. 2012 V nabídce fotky nových vrhů - G2 a H2

16.11. 2012 Laskonka má další potomky, přesně 7 :-), vrh H2

15.11.2012 Čokoládě se dnes narodilo 6 miminek, vrh G2

14.11. 2012 nové fotky vrhu E2 a F2.

4.11. 2012 Nové fotky Lamii a Kasjopei a vrhu E2

27.10. 2012 Dnes jsme přivezli dvě samičky z Polska do našeho chovu. Lamia - LCP Grey agouti a Kasjopea BEW Rex. Jedna bude bydlet s Bobíkem a druhá s Valibovem.

26.10. 2012 Camelii se narodily 4 miminka, vrh F2

25.10. 2012 Máme dva nové chovné páry. Vektor a Čokoláda, Aleki Kaliko a Smetanka

23.10. 2012 Nina porodila 6 miminek, vrh E2, zřejmě její poslední

19.10. 2012 Vložena spousta nových fotek :-)

13.10. 2012 Dnes jsme si přivezli zpět naši samičku Camelii z CHS Piskačci Ova. Spolu s ní jejího synáčka Gordyho v barvě Black. Camelie měla v této stanici vrh G - 6 miminek (burmese, 2x black, 2x pew, resn - red eyed silver nutmeg)

 

5.10. 2012 Jednotlivé fotky vrhu C2 a D2

30.9. 2012 Další fotky v sekci Nabízíme

22.9. 2012 Nové fotky vrhu C2, D2

15.9. 2012 Perla porodila 6 uzlíčků.

13.9. 2012 V úterý porodila Nina 5 miminek. Ve středu Laskonka 6 miminek.

1.9. 2012 Přidány fotky barev pískomilů do ceníku. A dodány informace o dvou nových párech.

22.8. 2012 Jednotlivé fotky vrhu A2

16.8. 2012 Jednotlivé fotky vrhu Z

7.8. 2012 Vloženy fotky nových pískomilů z Holandska. V sekci pískomilky a pískomilci.

3.8. 2012 Dnes odjelo 11 našich pískomilků do Holandska. Doufáme, že dorazí v pořádku. Dorazili :-))

30.7. 2012 Nina porodila 6 miminek, 3 červenooká, 3 černooká- z toho jedno asi CP

29.7. 2012 Máme 4 křečíky roborowské z CHS Syrius. Samičku a její tři dcery. Dvě jsou agouti a dvě white face. Jsou moc roztomilé.

28.7. 2012 jsme uskutečnili výpravu, ze které jsme si dovezli pískomily pocházející z Holandska, fotky a informace později, nyní jsou v karanténě.

 26.7. 2012 Meggie porodila 6 miminek

25.7. 2012 Dnes večer zemřel Pepíček (Argente golden) ve věku dvou let :-(

8.7. 2012 Jednotlivé fotky vrhu Y

2.7. 2012 Camelie odjela do CHS Pískáčci Ova na námluvy :-), čeká na ni sameček Čestmír (Cesc) - Burmese

25.6. 2012 Nové fotky vrhu Y

23.6. 2012 Fotka vrhu Y. Vložena podsekce Vývoj mláďat a krmení v příručce chovatele.

18.6. 2012 Jednotlivé fotky vrhu X

16.6. 2012 Nina porodila 6 miminek.

11.6.2012 Jde vidět, že Nina je březí. Mimi očekáváme během pár dní.

6.6. 2012 Donkor - Drak se vrátil do své domovské stanice spolu se svým synáčkem Williamem. Už je nám po něm smutno.

4.6. 2012 Dodány fotky mláďátek v nabídce

4.6. 2012 Perla má 4 miminka, jedno je Polar fox, tři jsou Slate nebo CP Slate. Fotky dodáme později.

27.5 .2012 Perla porodila miminka.

19.5. 2012 Nové fotky vrhu V a W v sekci nabízíme

2.5. 2012 Další fotky vrhu V a W.

24.4. 2012 První fotky vrhu V a W, fotky samečka T.J.  - v nabízíme

21.4. 2012 Máme další miminka :-) Nina porodila 19.4. a Perla 20.4. Samička Nina si pospíšila :-)

16.4. 2012 Samička Perla je březí a předpokládáme do týdne narození miminek, samička Nina zdá se také březí, u ní miminka čekáme do dvou týdnů

13.4.2012 Máme další miminka - vrh U. No narodil se už 30.3.2012 a mimi mají 14 dní

7.4. 2012 Nové fotky vrhu T

1.4. 2012 Jednotlivé fotky mláďátek z vrhu T

25.3. 2012 Perla a Drak z Nchs Piskomilci Ova už bydlí spolu  - další nový chovný pár

22.3. 2012 Máme nový chovný pár: Buzz a Nina Dubínek, více v chovných párech

21.3. 2012 Fotky vrhu T

18.3. Máme doma samečka Donkora-Drak (Dilute Black=Blue) z NCHS Piskomilci Ova, bude bydlet na chvíli s Perlou, aby měli mimi :-) 

13.3. 2012 Narodil se vrh T, rodiče jsou Jay a Camelie, 4 miminka

9.3. 2012 Po domluvě se k nám vrátil Mortík, Light Dark eyed Honey sameček z vrhu M. Vyrostl v krásného samečka, teď ho seznamujeme s Rapidem, samečkem z vrhu R. Pokud byste chtěli tuto dvojku, Mortík bude gratis

25.2. 2012 Jednotlivé fotky vrhu S

16.2. 2012 Nová fotka vrhu S

16.2. 2012 Ihned k odběru dvě samičky Black a Yellow fox - sestřičky, jsou spolu zvyklé. Z vrhu Q.
Mohu dopravit v sobotu do Brna, nebo do Prahy.
Samičky jsou již rezervovány.

10.2. 2012 Fotka vrhu S, rýsují se zajímavé barvičky

3.2. 2012 Camelii se narodilo 6 miminek, dvě červenooká a čtyři černooká

28.1. 2012 Vloženy nové fotky všech mláďátek na prodej + jednotlivé fotky vrhu R

Samičky z vrhu N a P bydlí spolu i samečci z vrhu N a P bydlí spolu, není problém, aby šli spolu do nového domova.

16.1. 2012 Nové fotky v sekci pískomilové na prodej

14.1. 2012 Vloženy jednotlivé fotky vrhu Q

8.1. 2012 Meggie se narodila miminka - její poslední vrh, miminek je 7.

4.1.2012 Ihned k odběru dva krásní světlí samečci (Polar fox) a dvě samičky (Honey cream, Grey agouti Rex), cena dohodou.

31.12. 2011 Jednotlivé fotky miminkek z vrhu P a informace k vrhu Q

30.12. 2011 Nové fotky vrhu O a fotečka vrhu P a Q
23.12. 2011 Po zrušené rezervaci jsou volní čtyři samečci - Honey cream, Dark eyed Honey, Polar fox, CP Polar fox. A dvě samičky - Honey cream, Grey agouti Rex. Všichni jsou ihned k odběru.

Camelie porodila dnes svá první miminka, doufáme že se o ně zvládne postarat.

17.12. 2011 Nové fotky vrhu N, O, P. Volná miminka k rezervaci. Miminka lze z vrhů kombinovat.

11.12. 2011 Perla má 6 miminek :-)

10.12. 2011 Fotky vrhu O, miminka mají 12 dní.

29.11. 2011 Vrh O, Meggie a Elfíkovi se narodilo 5 miminek, možné barvičky Honey cream, Nutmeg, Dark eyed honey, pokud máte zájem o miminka, pište si o rezervace.

25.11. 2011 Nové fotky vrhu M a jednotlivé fotky vrhu N

23.11. 2011 Konečně jsme vložili fotky našich dvou samiček z vrhu K, které zůstaly doma, do sekce Pískomilky. Je to Kamelka a Keily.

19.11. 2011 Včera jsme oddělili Nicka od Perly, aby si odpočinula po dvou vrzích, ale Perla to těžce nesla, ležela vedle miminek a nestarala se o ně. Musela jsem Nicka vrátit. Oddělíme ho, až budou mláďátka samostatná. Ovšem Perla bude potřetí březí .

17.11. 2011 Nová fotka vrhu N, dvě mimi rex

13.11. 2011 Fotka vrhu N, dvě mimi Grey agouti, čtyři mimi Polar fox

5.11. 2011 Perle s Nickem se narodilo 6 miminek - VRH N

5.11. 2011 Nové fotky vrhu M
Fotky nového samečka Buzze - v pískomilci, dovezli jsme si ho před měsícem od chovatelky K. Stonišové.

18.10. 2011 Narození vrhu M, rodiči jsou Meggie a Elfík. Miminek je pět. Kdo má zájem o miminka, pište si o rezervace. Barvičky jsou - nutmeg, dark eyed honey, honey cream, někteří možná se srstí rex.

Stále jsou volní dva samečci z vrhu J a K

15.10. 2011 Jednotlivé fotky vrhu L

5.10. 2011 Nové fotky vrhu L - jeden polar fox, čtyři grey agoutíci

25.9. 2011 Perla porodila svá první miminka. Je jich pět. Barvičky budou zřejmě grey agouti a polar fox. Kdo máte zájem o takové barvičky, můžete si miminka zarezervovat.

 10.9. Vážili jsme šneky, mají už skoro půl kila. Viz ostatní zvířata - achatiny.

9.9. 2011 Nové fotky Vrhu J a K

28.8. - 5.9. 2011 Měli jsme smutný týden. Zemřel Chip, asi po rvačce s druhým pískomilem. Odešel ve věku dvou let náš první sameček Taťka. Byl super. A zemřela Kulička - křečík roborowského.

19.8.2011 Jednotlivé fotky vthu J a K - pískomilové na prodej

13.8. Achatinka obřík snesla spoustu vajíček, přes dvěstě. Fotka v achatinách.

2.8. Narození vrhu K - Sluníčko a Jay

1.8. Máme nového samečka z nchs MarkyFauna - Nicka, má barvičku Polar fox

31.7. Dovezli jsme si samičku z polské chs - Perlu, má barvičku CP Gray agouti

27.7.2011 Narození vrhu J - Meggie a Elfík

13.7. 2011 Nové fotky k vrhům Ch a I

4.7. 2011 Fotky k vrhu I

1.7. 2011 Jednotlivé fotky vrhu CH a fotka vrhu I - pískomilové na prodej

23.6. 2011 Sluníčku a Jayovi se narodily miminka - vrh I, je jich šest

16.6. 2011 Narodily se další miminka, vrh CH, 6 miminek.

13.6. 2011 Celý vrh H je zarezervovaný. Samička Meggie však bude mít brzy další mláďátka.

8.6. 2011 Po kontrole pohlaví u vrhu H jsme zjistili, že Hurley není kluk, ale je to holka.  U ostatních se pohlaví nemění :-). Takže je volný sameček Henry a samička Hurley.

7.6.2011 Nové fotky miminek na prodej. Volní jsou dva bráškové Henry a Hurley. Oba jsou barvy nutmeg se srstí rex.

30.5.2011 Podařilo se nám dát znovu dohromady páreček Sluníčko a Jay. Seznamování trvalo 12 dní. Doufáme že budou mít spolu miminka, už jen poslední dva vrhy.

25.5.2011 Přidány jednotlivé fotky miminek vrhu H, miminka už vidí a právě mají 3 týdny.

19.5.2011 3 ze 6ti miminek z vrhu H jsou určitě rex

15.5.2011 První fotky vrhu H, miminek je nakonec 6.  

6.5.2011 Meggie se narodila miminka, je jich 5-6

22.4.2011 Vloženy jednotlivé fotky miminek z vrhu G, je volných 5 miminek

8.4. Fotka k vrhu G

1.4.2011 Narodily se miminka z vrhu G

25.3.2011 Nové fotky k vrhu F

Dne 2.4.2011 jedeme autem do Olomouce, můžeme vzít pískomily sebou, nebo předat po trase.

6.3.2011 Volná miminka pískomilků najdete v sekci na prodej.

28.2.2011 Barvy miminek jsou 1x black, 1x agouti se znaky, 1x nutmeg, 1x dark eyed honey, 2x nutmeg se znaky.
21.2.2011 Narodily se další miminka-vrh F, z vrhu E je volná černá samička.

19.2.2011 Sluníčko a Jay čekají další miminka. Počítáme, že se do týdne narodí.

4.2.2011 máme nového křečka, jmenuje se Mašlička, je to kluk. Fotky v ost. zvířátkách v Křečíci

30.1.2011 Vloženy nové fotky k vrhu E

21.1.2011 Miminka pískomilů mají 10 dní. Barvičky mají - black, agouti se znaky, lilac se znaky, honey cream. Fotky v odchovech nebo na prodej. Pohlaví ještě neznám.

11.1.2011 Narodily se 4 miminka, pískomilům Sluníčko a Jay

8.1.2011 Sluníčko čeká miminka, počítáme že během týdne.

22.12.2010 Zemřela nám jedne z našich prvních pakobylek. Usnula na listě. Měla rok. Uvidíme, jak dlouho budou žít její dvě sestřičky.

21.12.2010 Sžití Jaye a Sluníčka dopadlo dobře. Jsou už na sebe zvyklí.

15.12.2010 Jay a Sluníčko jsou už jeden celý den spolu, už si staví společné hnízdo.

14.12.2010 Dnes jsme dali pískomilka Jaye a pískomilku Sluníčko k sobě. Žili 14 dní odděleni pletivem, protože se prali. Dneska taky trochu bojovali, ale mírně. Je to na dobré cestě.

30.11.2010 Pořídili jsme si nového samečka, jmenuje se Jay

26.11.2010 Vylíhla se nám další pakobylka

20.11.2010 Změřili jsme achatinám ulitu na délku, jedna měří 12cm a druhá 13cm. Dospělé achatiny by měly měřit 13-19 cm, takže už nám dospívají.

17.11.2010 Darujeme 6ks pakobylek, fotky v sekci pakobylky a na prodej

7.11.2010 Doplněny Morčátka

3.11.2010 - Zemřel nám Koblížek :-(

28.10.2010 - Doplněna sekce Achatiny

17.10.2010 - Dnes jsme schovali z venkovní morčatárny naše dvě morčata do bytu, už bylo v noci dost zima.

16.10.2010 - V současnosti chováme 9  pískomilů, z toho 4 samičky a 5 samečků. Někteří z nich jsou na prodej, najdete je v sekci Na prodej.

26.9.2010 - Založili jsme tento web

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz